Dödsannons

Boka tid med en

begravningsrådgivare

Tillsammans skapar vi en fin och minnesvärd begravning.

Dödsannonsen har ofta en viktig roll för att berätta att någon gått bort och informera om när begravningen ska äga rum. Här kan du läsa mer om dödsannonser och andra sätt att berätta om dödsfallet.

Att tänka på när du ska berätta om dödsfallet

Annons i tidning eller digitalt?

Ska begravningstiden stå med i annonsen?

Symbol

Vers eller dikt

Vilka namn ska skriva under annonsen?

Vilka namn ska skriva under annonsen?

När någon har dött vill man i de allra flesta fall berätta om det för släkt och vänner och andra som den avlidne haft kontakt med i livet. Som närmast anhörig tar du som regel en personlig kontakt med nära vänner och släktingar så snart som möjlig efter dödsfallet, men för att nå de som inte är riktigt lika nära, kan dödsannonsen vara ett bra sätt berätta om dödsfallet och för att informera om när begravningen ska äga rum.

 

Man kan välja att publicera annonsen i en papperstidning eller digitalt på Familjesidan.se eller Minnesrummet som finns på vår hemsida. Många använder även sociala medier eller brev för att berätta om dödsfallet.Vid vårt möte diskuterar vi ofta de olika alternativen och hjälper till att utforma dödsannons och publicera den på de platser vi kommer överens om. På den här sidan finns mer information och möjlighet att förbereda en annons som du sedan kan spara själv samt skicka till oss.

Minnesrummet

På minnesrummet.se kan sörjande hedra och minnas nära och kära som gått bort och samtidigt kanske få hjälp med sorgearbetet. Här kan minnet hållas levande med personliga minnesrum för avlidna personer med hjälp av ord, bilder och filmer. Här kan släkt och vänner även lämna kondoleanser, tända ljus och skriva egna minnesord.

 

Ett minnesrum kan skapas för någon som nyligen gått bort eller för att hålla minnet levande av nära och kära som avlidit för länge sedan. Minnesrummet, som är en del av familjesidan.se, står alltid öppet och finns alltid nära, oavsett var du befinner dig i världen. Hit kan du komma så ofta du vill.

Annonssymboler

De symboler vi använder i en annons för att tillkännage en anhörigs bortgång är vanligtvis ett uttryck för våra egna eller den bortgångnes tankar inför livets slut. En del förmedlar en religiös livstolkning, andra något helt annat. Tänk därför noga efter vilken symbol som bäst förmedlar det ni vill ha sagt. Vad säger den om den avlidnes person-

lighet och/eller livsåskådning?

Annonsverser

Du som anhörig får gärna skriva personliga ord, verser och dikter i dödsannonsen. Många känner att de behöver hjälp att sätta ord på varma minnen, sorg och saknad. Här har vi samlat dikter och verser som kan passa för att publicera i dödsannonsen.

Begravning

(Jour dygnet runt)
021-14 10 77

Juridik

021-421 12 42

Följ oss i sociala medier!

  • Facebook
  • LinkedIn

FÖR HELA LIVET

Hultcrantz är ett familjeföretag som hjälper dig i livets viktigaste skeden. Vi tror på det personliga mötet. Med kontor i Västerås och Sala, digitala möten och jour dygnet runt är vi aldrig långt borta.

Hultcrantz Begravningsbyrå är en auktoriserad begravningsbyrå i Sveriges Begravningsbyråers förbund.  Våra juridikmedarbetare är jurister och auktoriserade boutredare.

Läs mer här om vad auktorisationen innebär här.

© 2021 Götmarsgruppen AB