Ceremonivärd

Boka tid med en

begravningsrådgivare

Tillsammans skapar vi en fin och minnesvärd begravning.

Ceremonivärden tar ansvar för att allt praktiskt fungerar så att du som anhörig och alla gäster kan delta i begravningen fullt ut. Ceremonivärden är alltid en Hultcrantz-medarbetare med utbildning och god lokalkännedom. Vi vill inte lämna något åt slumpen.

Det här gör ceremonivärden

På Hultcrantz försöker vi så långt som möjligt ordna så att det är din begravningsrådgivare som även är ceremonivärden vid begravningen. Vid de fall det inte är möjligt och en annan Hultcrantz-medarbetare är ceremonivärd berättar vi det för dig som kund och pratar alltid ihop oss för att ceremonivärden ska veta exakt hur begravningen ska gå till.

 

Här är några av de saker som vår ceremonivärd gör:

 • Säkerställer att kistan eller urnan är på plats i tid.

 • Dekorerar med blommorna som är beställda och övriga blommor som skickats till begravningen.

 • Samordnar medverkande (Officiant/präst, vaktmästare, musiker med flera) och säkerställer att alla är överens om begravningens utformning och ordning.

 • Utdelning av programkort,

 • Utdelning av handblommor som kommit till begravningslokalen.

 • Fotografering och dokumentation av blomsterhälsningar

 • Koordinering av avskedstagandet vid kistan. Det kan vara att visa fram gästerna när det är deras tur samt se till att handblommor blir fint utlagda framme vid kistan

  Många anhöriga och gäster känner sig osäkra på hur man ska göra på en begravning. Vi finns till hands för att skapa trygghet genom att hjälpa alla tillrätta och finnas till hands. Allt för att du som anhörig eller gäst ska få ha fullt fokus på att ta avsked av din älskade anhörige eller vän.

Begravning

(Jour dygnet runt)
021-14 10 77

Juridik

021-421 12 42

Följ oss i sociala medier!

 • Facebook
 • LinkedIn

FÖR HELA LIVET

Hultcrantz är ett familjeföretag som hjälper dig i livets viktigaste skeden. Vi tror på det personliga mötet. Med kontor i Västerås och Sala, digitala möten och jour dygnet runt är vi aldrig långt borta.

Hultcrantz Begravningsbyrå är en auktoriserad begravningsbyrå i Sveriges Begravningsbyråers förbund.  Våra juridikmedarbetare är jurister och auktoriserade boutredare.

Läs mer här om vad auktorisationen innebär här.

© 2021 Götmarsgruppen AB